Având în vedere că România traversează o criză acută a forței de muncă, situație cu care se confruntă și Oneștiul, antreprenorii se văd nevoiți să importe personal din țările asiatice. De altfel, Guvernul român a aprobat, la începutul acestui an, un contingent de 20.000 de muncitori străini, ca măsură de ameliorare a crizei acute înregistrată pe piața forței de muncă din țara noastră.

Zilele trecute, la Onești a sosit un nou contingent de muncitori străini, după cei 19 vietnamezi veniți în urmă cu 10 zile, despre care UNU PE TROTUȘ a scris în exclusivitate AICI.

De această dată, este vorba despre șase muncitori calificați din Sri Lanka, și anume tractoriști, excavatoriști, etc.

Cei șase srilankezi vor lucra la compania Da Bacco Cașin SRL, cu care au semnat contracte de muncă pe 2 ani, la fel ca vietnamezii.

Și pentru noi este o experiență nouă, dar după ce am văzut în cele aproximativ 2 săptămâni care au trecut de când au început lucrul vietnamezii, pot să spun că e o alegere bună. Oamenii își fac treaba cu responsabilitate, e drept că nici pretențiile noastre nu sunt foarte ridicate la momentul actual, pentru că suntem conștienți că au nevoie de un timp de acomodare. Ne bucură însă faptul că-i vedem preocupați tot timpul. Asta nu înseamnă că nu suntem în continuare interesați de forță de muncă locală, dimpotrivă avem ușile deschise pentru toți cei care sunt interesați de un job în domeniul în care activăm”, ne-a declarat Mihai Fudulache, administratorul grupului de firme Da Bacco.

Da Bacco a ajuns astfel la nu mai puțin de 25 de lucrători străini, 19 vietnamezi și 6 srilankezi, iar dacă această strategie va da roade, numărul muncitorilor asiatici în cadrul companiei va continua să crească în perioada următoare.

Grupul Da Bacco este una dintre cele mai puternice companii din zonă care activează în domeniul viticulturii și pomiculturii, având aproape 150 de angajați și desfășurând lucrări în toată țara.