UPDATE: 20.49 – „Disponibilizări efective nu au fost făcute, din ce știu eu. Nu cunosc exact activitatea de la Resurse Umane. Pot să vă spun că în fiecare firmă se fac evaluări ale resursei umane, lună de lună, dar vă dați seama că asta s-ar fi auzit, ar fi fost salarii compensatorii, mai multe. Ceea ce nu a fost cazul, din ce cunosc”, ne-a declarat un oficial al Chimcomplex SA.

Cum spuneam, vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conducerea CHIMCOMPLEX SA Borzești, cel mai mare angajator din Onești, a renunțat, în ultima lună a anului trecut, la aproape 70 de angajați, potrivit surselor “UNU pe Trotuș”, din cadrul combinatului.

Din câte se pare, Chimcomplex ar fi renunțat la circa 70 de angajați (din unele surse, numărul lor exact ar fi de 62, dintr-o listă întocmită de șefii de secții pe care ar fi fost trecute 73 de nume) după ce la nivelul societății s-ar fi decis să se deschidă un soi de centru de comandă la Râmnicu Vâlcea, în condițiile în care combinatul de la Onești a devenit acționarul majoritar al Oltchim.

În rândul angajaților Chimcomplex, mai susțin sursele UNU pe Trotuș, ar fi apărut o stare destul de mare de nemulțumire după această decizie.

Asta, în principal ca urmare a faptului că pe lista cu disponibilizați ar fi fost trecuți angajați tineri, care ar fi putut face carieră în cadrul Chimcomplex. În schimb, ar fi fost păstrați mulți pensionari, care cumulează astfel pensia cu salariul pe care îl primesc de la combinatul oneștean. Și care, mai susțin vocile rele, ar fi supuși.

Până la această oră nu am reușit să obținem un punct de vedere oficial din partea conducerii Chimcomplex, dar vom reveni cât de curând cu noi informații referitoare la acest subiect. (sursa: ziuadecj.realitatea.net)