Procurorii și polițiștii criminaliști oneșteni au realizat, în această dimineață, o deshumare în cimitirul penticostal din cătunul Conți de lângă Onești, după ce un bărbat de etnie romă, în vârstă de 68 de ani, a fost îngropat la începutul anului (pe 9 ianuarie) fără certificat de deces, cum prevede legea.

Acțiunea a fost dispusă de procurorii oneșteni și ar fi trebuit să se desfășoare încă de acum 2-3 luni, fiind însă amânată de pandemia de coronavirus.

În ciuda ploii, criminaliștii au dezgropat mormântul și au recoltat probe de la rămășițele defunctului pentru a fi analizate în laborator și a se stabili cauza decesului.

Potrivit unor surse din anchetă, “în proporție de 99 la sută, avem de-a face cu o moarte naturală, dar pentru că înmormântarea nu s-a făcut conform prevederilor legale, în sensul că nu a fost eliberat un certificat de deces, procurorii au întocmit dosar de moarte suspectă și s-a dispus această măsură a deshumării. Defunctul suferea însă de mai multe afecțiuni grave, de altfel înainte de producerea decesului fusese internat mai mult timp la spitalul din Onești. Nimeni nu s-a mai preocupat însă să obțină documentele necesare pentru înregistrarea decesului și așa s-a ajuns la situația de față.”

Urmează ca medicii legiști să stabilească, zilele acestea, cauza exactă a decesului. (foto: imagine ilustrativă)