R. G., în vârstă de 49 de ani, din satul Curița, comuna Cașin, și-a găsit sfârșitul după ce a fost bătut cu bestialitate de mai mulți bărbați din comuna Bogdănești, în urma unui conflict spontan izbucnit pe niște dealuri din zona Curiței, chiar în ziua în care creștinii ortodocși îi sărbătoreau pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril (8 noiembrie).

Din relatările localnicilor, R.G. ar fi mers la o stână să-și ajute un prieten la treburi, la rugămintea acestuia. La un moment dat, cei doi bărbați ar fi scăpat oile pe terenul altcuiva, din vecinătate, pe care era o mică podgorie, care fusese recoltată, și o căpiță de fân, din care mioarele au început să se înfrupte.

Scandalul iscat a degenerat rapid, iar R.G. și prietenul acestuia au fost bătuți crunt de proprietarul terenului și de încă doi bărbați care îl însoțeau. Mai mult, agresorii i-ar fi deposedat pe R.G. și pe amicul acestuia și de telefoanele mobile, de geci și de alte bunuri care le aveau asupra lor.

Cu capul spart și plin de sânge după ce a fost lovit cu bestialitate inclusiv cu o bâtă, și multe alte leziuni, R.G. ar fi găsit totuși puterea să meargă pe jos în jur de 2 kilometri, înspre casă.

Chiar la intrarea în Curița, R.G. ar fi fost luat apoi cu mașina de un localnic, care l-a dus până acasă.

Conștientizând gravitatea situației din prima clipă în care l-a văzut, soția bărbatului rănit a chemat imediat salvarea, iar R.G. a fost transportat de urgență la Compartimentul Primiri-Urgențe (CPU) din cadrul spitalului din Onești. În ciuda eforturilor medicilor, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, R.G. intrând în comă.

Acesta a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, dar nu a mai putut fi salvat, medicii fiind nevoiți să declare decesul.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care au deschis o anchetă pentru omor.

Agresorii au fost reținuți. Celălalt bărbat bătut a suferit la rândul său mai multe leziuni grave, fiindu-i afectate un văzul și auzul, după ce a fost lovit peste ochi și la urechi, fapt pentru care a fost transferat de la un spital la altul, mai întâi la Bacău, apoi la Iași și apoi la Târgu Mureș. Se pare că starea de sănătate a acestuia ar fi acum mai bună.