Omul de afaceri Constantin Florian, proprietarul clinicii medicale Griflo, și avocatul Gheorghe Ene nu vor mai face parte din viitorul Consiliu Local al Municipiului Onești. Această mișcare surprinzătoare vine cu doar câteva zile înainte de data fixată (25 iunie 2016) în vederea investirii în funcție a noului primar, a consilierilor aleși și a alegerii noului viceprimar. 

Despre Constantin Florian se spune că ar fi fost îndepărtat ca urmare a faptului că nu a cotizat deloc la partid, în campania electorală recent încheiată.
Potrivit surselor “UNU pe Trotuș”, cei doi ar fi fost, însă, trecuți pe linie moartă după ce în campanie ar fi mers la două capete, susținându-l în paralel și pe “independentul” Gelu Panfil. Fost membru al PNL Onești, Panfil a intrat în campanie de unul singur, după ce liberalii au hotărât să meargă pe mâna lui Constantin Lazăr, la “localele” de la Onești.
Panfil a ajuns în PNL de la gruparea Forța Civică, în vreme ce Florian și Ene au fost reprezentanți de vază ai vechiului PDL. De aici se pare că ar fi plecat și animozitățile dintre părțile implicate.
Pe lista PNL, Gheorghe Ene ocupa un loc eligibil pentru consilieri locali, în vreme ce Constantin Lazăr ar fi urmat să-și păstreze poziția în legislativul oneștean prin retragerea câtorva nume din fața sa, precum cel al medicului Ion Sârghiuță, șeful Secției Cardiologie a Spitalului Municipal Onești și al doctorului Victor Grădinar, șeful Secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul spitalului oneștean.
Despre Constantin Florian, existau zvonuri că ar fi urmat să fie ales viceprimar, într-o alianță PSD-PNL care s-ar fi făcut pe “sub masă”.