După o ședință maraton, la care au luat parte și reprezentanții Oneștiului, în frunte cu primarul Nicolae Gnatiuc, Consiliul de Administrație al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) a decis să mențină  măsura de limitare la 30 la sută a debitului de apă către orașul Nadiei.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au reușit să stea de vorbă cu directorul general al CRAB, Petruș Rădulescu (foto), iar acesta nu a venit cu vești deloc bune pentru oneșteni.

“Am înțeles că începând de mâine (n.r. – marți, 20 decembrie) municipiul Onești va avea un nou operator de apă și canalizare (n.r. – SC DPP SA Onești, care va prelua rețelele de la SC Apă Canal SA, în urma unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus spre aprobare în ședința Consiliului Local). Fiindcă este vorba despre un nou operator, este nevoie ca acesta să încheie un contract cu noi. Mai este însă de clarificat și aspectul rezilierii contractului deja existent, cu SC Apă Canal SA. Pentru că pe aceeași țeavă nu se pot face două contracte! Mai sunt niște pași juridici de făcut până la clarificarea deplină a situației. CRAB nu este fericită de acest deznodământ, pentru că noul operator nu-și asumă creanțele pe care le are față de noi SC Apă Canal SA. În acest fel, am decis să menținem măsura limitării la 30 la sută a debitului de apă către municipiul Onești”, ne-a declarat omul numărul unu din conducerea CRAB.

În urma celor spuse de directorul general al CRAB, concluzia care se desprinde este una singură: oneștenii vor avea parte de cele mai secetoase sărbători de iarnă din istorie!