Gianina Inculeț, al cărei mandat va expira la sfârșitul lunii, a fost declarată respinsă după ce a obținut o notă incredibil de mică la concursul pentru postul de director financiar-contabil al Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, în vreme ce Gelu Nicolcea, al doilea candidat înscris, nu a mai ajuns, pur și simplu, să mai susțină proba scrisă.

Conducerea Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești a scos la concurs, în data de 19 iulie 2017, postul de director financiar-contabil, în condițiile în care mandatul de trei ani al Gianinei Inculeț urmează să expire pe 31 iulie, dar acesta a rămas neocupat.

Concursul a fost unul cu cântec, în sensul că din cei doi candidați, unul –  Gelu Nicolcea – a ales să se retragă subit, fără nicio explicație, iar Gianina Inculeț nu numai că nu a reușit să obțină media minimă necesară pentru a fi declarată admisă (7.00), ci a luat un spectaculos 2.84!

Pe site-ul oficial al spitalului este anunțat doar faptul că Gianina Inculeț nu a luat examenul, dar nu este trecută și nota obținută de aceasta.

Întrebarea care se pune este cum a fost posibil ca directorul financiar-contabil în funcție, despre care se presupune că ar trebui să știe deja cu ce se mănâncă treaba pe care o face de trei ani încoace, nu reușește să ia o notă mai de Doamne-ajută?!!!

“Concursul pentru postul de director financiar al spitalului s-a desfășurat conform Legii și a regulamentului de organizare al instituției angajatoare. La concurs au fost înscrise două persoane, dar s-a prezentat doar una singură pentru a susține probele. Din punctul meu de vedere, candidatul și-a dovedit experiența în domeniu prin teza scrisă, însă starea de moment sau neatenția au făcut-o să trateze subiecte complementare celor solicitate de către comisie, fapt care a condus la obținerea unui punctaj insuficient pentru a fi admisă la probele următoare. Menționez că nu au fost aduse la cunoștința comisiei motivele pentru care domnul Nicolcea Gelu nu a fost prezent la concurs”, ne-a declarat Alexandru Cristea, membru al Comisiei de Concurs, consilier local PSRo și fost primar interimar al Oneștiului.

Un alt semn de întrebare îl ridică alegerea făcută de Gelu Nicolcea, de a nu se mai prezenta la proba scrisă, după ce trecuse proba selecției dosarelor.

Comisia de examinare a fost alcătuită din: dr. Oana Mihaela Secară – managerul spitalului, ec. Marilena Cârjan – director economic al Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Bacău și Alexandru Cristea – membru al Consiliului de Administrație al spitalului oneștean.

Sursa foto: spitalonesti.ro