Podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se prezintă într-o stare deplorabilă, dar inginerii constructori dau asigurări că structura de rezistență a obiectivului nu a fost afectată în niciun fel, grijile că podul s-ar putea dărâma fiind total nejustificate.

În acest timp, Primăria Onești a demarat procedurile în vederea reabilitării podului, mai ales după ce instituția publică locală a obținut banii necesari pentru finanțarea lucrărilor prin PNDL II. Este vorba de 6,039 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro).

Data limită a depunerii ofertelor în cadrul licitației a fost 5 martie 2018, și trei constructori și-au manifestat intenția de a contracta această lucrare mult așteptată de oneșteni.

Cele trei firme sunt:

  • Asocierea dintre SC CONSTRUCȚII FEROVIARE DRUMURI-PODURI SRL din localitatea Cotu Ciorii, comuna Rosetti, județul Buzău și SC VIO-TOP SRL București;
  • Asocierea dintre SC INSTAL DESIGN SRL Bacău și SC POD-PROIECT SRL Iași cu subcontractant SC MARSTE SRL Bacău;
  • SC CONFER GROUP SRL Onești cu terți susținători – SC Consis Proiect SRL, SC Gironap Prod SA; subcontractanți – SC Consis Proiect SRL, SC Gironap Prod SA, SC Flavia SRL, SC Energo Prest SRL, SC Geomatics Enterprise SRL, SC Proexcon SRL.

Criterul de atribuire a lucrării este cel mai bun raport calitate-preț.

În acest moment, cele trei oferte care includ atât proiectarea cât și execuția lucrării sunt în proces de evaluare.

Podul peste râul de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se află într-o stare de degradare avansată, după ce una dintre zonele pietonale s-a desprins și a căzut în apă. În plus, autoritățile au instituit mai multe restricții de viteză și de gabarit (a fost interzisă circulația vehiculelor cu un tonaj mai mare de 40 de tone, a fost restricționată circulația rutieră la 10 km/oră, s-a restrâns lățimea căii de rulare).

Pe 22 februarie 2017, UNU pe Trotuș anunța, în exclusivitate, că o bucată din podul peste râul Trotuș s-a desprins și a căzut în apă, subiectul fiind apoi preluat de mass-media locală și centrală (detalii și foto AICI și AICI).