Oneștenii care trebuiau să plece la specializare pe 16 ianuarie au ajuns la Sf. Gheorghe cu o săptămână întârziere, pe 23 ianuarie. Pentru că oamenii erau îngrijorați, reprezentanții Autoliv le-au explicat că această întârziere a fost cauzată de apariția unor probleme cu locurile de cazare.

Până la urmă, cele 68 de persoane care au plecat la Sf. Gheorghe în prima zi a acestei săptămâni au fost cazate în trei pensiuni, una în orașul reședință a județului Covasna, iar două în comuna Cernat, care se află la o distanță de 27 de kilometri față de Sf. Gheorghe, în partea de vest a bazinului Târgu Secuiesc, pe DN 11 Brașov – Tg. Secuiesc – Onești. “E super OK, stăm câte trei fete în cameră, condițiile sunt excelente, ne-a declarat sursa UNU PE TROTUȘ.

Legat de faptul că mai multe persoane din grupurile care au ajuns la Sf. Gheorghe mai devreme s-au plâns de faptul că ar fi fost cazate în frig, câte 30 de persoane în cameră și un singur grup sanitar pentru toată lumea, sursa UNU PE TROTUȘ a mărturisit: “Am auzit și noi că ar fi fost ceva de genul ăsta, dar cică s-ar fi rezolvat repede. Pot să vă spun că noi avem căldură de mori, trebuie să dormim cu geamurile deschise ca să nu ne sufocăm, și împărțim baia șase fete, adică este un grup sanitar la două camere”.

Liderul mondial în sisteme auto de siguranță a selectat pentru unitatea de producție pe care o va deschide la Onești în principal femei. “Sigur, sigur când se va da drumul la treabă nu se știe, în sensul că nu ne-a fost comunicată o dată. Știm doar că vom începe lucrul la Onești în martie, poate fi la început sau la sfârșitul lunii!”, a mai menționat sursa UNU PE TROTUȘ, care, la fel ca viitoarele sale colege, a primit deja și echipamentul de lucru, constând în două perechi de pantaloni, trei tricouri și o bluză mai groasă, toate inscripționate cu logo-ul Autoliv. “Eu sunt foarte mulțumită, la prânz facem pauză de masă, ni se dă un sandviș mare-mare, eu singură abia îl pot mânca pe tot. Până și sala de mese este șmecheră, îmi place tot, a conchis oneșteanca.