După cum UNU PE TROTUȘ a scris AICI, Dedeman, cea mai mare companie de bricolaj cu capital 100% românesc, a bătut palma cu omul de afaceri Costel Cășuneanu privind achiziționarea de la acesta a mai multor terenuri situate în Onești, în vecinătatea Pensiunii First Class.

Afacerea a fost anunțată în exclusivitate de UNU PE TROTUȘ, în urmă cu două luni și o săptămână (citește articolul AICI).

Față de acel moment, au apărut noi informații cu privire la ceea ce UNU PE TROTUȘ a numit TRANZACȚIA ANULUI LA ONEȘTI. Astfel, se pare că în discuție nu ar fi vorba și de terenurile pe care Cășuneanu a apucat să ridice două clădiri de sticlă, rămase nefinalizate și pentru care omul de afaceri din Oituz a fost amendat drastic de Primăria Onești, deoarece au fost construite fără autorizație (informație prezentată, de asemenea, în EXCLUSIVITATE de ziarul nostru AICI).

Terenul asupra căruia compania DEDEMAN și Costel Cășuneanu s-au înțeles este situat până în locul în care sunt cele două clădiri de sticlă.

Sursele noastre spun că ar fi vorba despre ceva mai bine de două hectare și jumătate de teren (nu mai mult de 30.000 de metri păstrați), dar și că ar fi intervenit o problemă în privința suprafeței în discuție, o parte fiind trecută în intravilanul orașului, iar alta, situată înspre zona împădurită de la Red, în extravilan.

Acesta este și motivul pentru care părțile nu au încheiat încă afacerea, dar este doar o chestiune de timp până vor rezolva totul, prețul fiind deja stabilit.

Aceleași surse de încredere au mai menționat că DEDEMAN nu-și va muta operațiunile din Onești în noua locație (pe varianta de ocolire a orașului, la ieșirea spre București) mai devreme de anul viitor, cu toate că a început deja să lucreze la asta, scoțând la vânzare o parcelă de teren de lângă actualul punct de desfacere, de pe Calea Slănicului, care nu i-ar mai fi de trebuință.

Nu se cunoaște încă ce întrebuințare va fi atribuită actualului punct de lucru al DEDEMAN de la Onești.

DEDEMAN a încercat în mai multe rânduri să cumpere terenuri din vecinătatea actualului punct de lucru, de pe Calea Slănicului, pentru a se extinde, dar proprietarii acelor terenuri au fixat prețuri prohibitive.