Cea de-a doua clinică ANTARES din Onești, în cadrul căreia va funcționa serviciul de imagistică medicală prin rezonanță magnetică, își va deschide porțile, oficial, în cel mult 10 zile.

Programată inițial pentru luna noiembrie a anului trecut, deschiderea celei de-a doua clinicii ANTARES din Onești – care va funcționa în spatele pieței agroalimentare – a fost amânată din cauze obiective (lucrările de reabilitare a clădirii s-au întârziat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile iar aparatul RMN comandat direct din Germania nu a ajuns nici el în timpul prevăzut).

De altfel, clădirea în care va funcționa cea de-a doua clinică ANTARES din Onești (cealaltă este situată vizavi de Poșta veche) nu este nici astăzi gata la exterior, dar proprietarul lanțului de clinici ANTARES, dr. Dorel Cosma consideră că “nu vrem să mai amânăm deschiderea clinicii, mai ales că nu mai există un alt aparat RMN în tot orașul. Vrem să venim cât mai repede în întâmpinarea nevoilor oamenilor care au nevoie să efectueze investigații RMN, iar lucrările de la exterior le vom finaliza când vremea ne va permite”.

Stabilit de ani buni la Piatra Neamț, dr. Dorel Cosma este specialist în radiologie și imagistică medicală, terminând rezidențiatul în 2004, la Iași, după care s-a angajat la Micromedica, în Piatra-Neamț, unde s-a și stabilit. La origine, însă, dr. Cosma este oneștean, așa explicându-se faptul că acesta a ales să mai deschidă o clinic ANTARES la Onești.

Noua clinică ANTARES va oferi pacienților din Onești și din împrejurimi și alte servicii medicale mai puțin accesibile până acum.

Dar despre toate acestea, precum și informații suplimentare privind investigațiile RMN (cumse fac programările, dacă investigațiile vor fi sau nu decontate de Casa de Sănătate, etc) veți putea afla într-un interviu cu dr. Dorel Cosma, cel care a dezvoltat proiectul ANTARES, într-una din zilele viitoare.