Petre Hoborici, secretarul comunei Gura Văii, de lângă Onești, dispăruse vinerea trecută, ultima dată fiind văzut în fața Primăriei Gura Văii, de unde a plecat cu un taxi, la orele amiezii (detalii AICI).

Timp de o săptămână, nimeni nu a reușit să afle nimic despre Petre Hoborici, deși bărbatul care locuiește în comuna Buciumi, satul Răcăuți, fusese căutat peste tot.

La o săptămână de când nu se mai știa nimic de el, secretarul comunei Gura Văii a fost găsit la Spitalul Județean de Urgență Bacău, internat la secția de psihiatrie.

Din sursele UNU pe Trotuș, bărbatul de 59 de ani ar fi ajuns la spital încă din ziua de 2 noiembrie, fiind transportat de o ambulanță SAJ Bacău.

La spital, bărbatul ar fi ajuns în stare de ebrietate, cum l-au găsit medicii de pe ambulanță, care au fost alertați de câțiva cetățeni ce l-au văzut pe bărbat întins la pământ.

Ulterior, bărbatul a fost transferat la Psihiatrie, din cauza stării de depresie pe care o acuza.

Din sursele UNU pe Trotuș, Petre Hoborici ar fi ajuns la depresie din cauza proceselor avute în ultimii ani cu instituția la care lucrează – Primăria Gura Văii – și cu primarul din Gura Văii, Valerică Mihalcea.

De altfel, în primăvara acestui an, Agenția Națională de Integritate (ANI) îl declara incompatibil pe Petre Hoborici, în condițiile în care, timp de un an și jumătate, acesta a fost atât secretar al primăriei, cât și consilier juridic la o societate de interes local.