Oneștenii aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa, în următoarea perioadă, să lucreze pentru unul dintre cei mai renumiți angajatori din țară, cu peste 11.000 de salariați la nivel național.

Lider global în producția de sisteme de siguranță auto, având printre cei mai importanți clienți companii precum Ford, Renault-Nissan, General Motors ori Volkswagen, Autoliv se pregătește de o nouă investiție la Onești, potrivit surselor UNU PE TROTUȘ.

Concernul suedez Autoliv deține la Onești o fabrică în care volanele sunt îmbrăcate în piele. Aceasta a fost inaugurată la începutul lui martie 2017, iar astăzi numără peste 500 de salariați.

Potrivit surselor UNU PE TROTUȘ, neconfirmate oficial deocamdată, conducerea subsidiarei locale a concernului suedez ar fi luat decizia de a deschide la Onești o nouă unitate de producție – care ar urma să fie amenajată în zona fostelor depozite ICRA (Întreprinderea de Comerț cu Ridicata pentru Produse Alimentare), vivazi de fabrica de pâine Panimon.

Se pare că în cadrul acestei noi unități de la Onești, se vor produce volanele propriu-zise (care sunt realizate din structură de oțel inoxidabil învelit cu poliuretan), ele urmând a fi livrate apoi fabricii deja existente, pentru a fi învelite în piele.

Mai sigur, ar fi vorba despre divizia de turnătorie a Autoliv, unde se fabrică scheletul volanului cu utilajul din dotare.

Dacă va fi așa cum susțin sursele UNU PE TROTUȘ, cele mai multe posturi din cele cel puțin 200 ce vor fi disponibile în cadrul noii fabrici Autoliv de la Onești vor fi de operator producție spumătorie/turnătorie.

Tot sursele UNU PE TROTUȘ mai susțin că primele discuții pe marginea deschiderii unei fabrici de volane la Onești ar fi avut loc la scurt timp după inaugurarea unității de producție de pe strada Gării.

Mai mult, dacă actualul magazin Dedeman (un alt spațiu luat în calcul pentru fabrica de volane, la un moment dat) nu s-ar fi pretat foarte bine acestei activități din cauza riscului ridicat la incendii (hala este construită din panouri sandwich), fostele spații de depozitare ICRA ar fi locația perfectă, fiind din cărămidă.

Prin deschiderea acestei fabrici de volane, Autoliv ar putea ajunge cel mai mare angajator din Onești, cu peste 800 de salariați, depășind Chimcomplex SA Borzești.