Evaluarea Naţională 2019 atinge punctul culminant pe 25 iunie, ziua când sunt făcute publice rezultatele. Elevii de clasa a VIII-a vor primi media generală şi notele la probele de română, matematică şi limba maternă.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2019 vor fi publicate marţi până în ora 12.00, anunţă Ministerul Educaţiei. Tot marţi, după ce îşi află notele, elevii pot face contestaţii, între orele 14.00 şi 20.00.

După două zile în care lucrările contestatate vor fi evaluate, vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională, pe 29 iunie.

La sesiunea din acest an, candidaţii de clasa a VIII-a au susţinut proba de limba română pe 18 iunie. Pe 20 iunie a fost cea de-a doua probă scrisă, la matematică, iar o zi mai târziu a fost cea de-a treia probă a examenului, de limba maternă.

Pe tabelul cu rezultate, elevii vor primi note pentru fiecare probă, dar şi o medie generală, calculată din notele probelor susţinute. Media generală are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, care se desfăşoară chiar la începutul lunii iulie.

La admiterea la clasa a IX-a pot participa şi elevii care nu au obţinut media 5 la Evaluarea Naţională 2019, având şanse pe locurile nedistribuite de la unele licee.

Rămâi alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla rezultatele la Evaluarea Națională 2019 obținute de elevii din ONEȘTI, MOINEȘTI, COMĂNEȘTI, TÂRGU OCNA, DĂRMĂNEȘTI, BACĂU.