Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Ghimeș, a trecut, ieri (n.r. – joi, 12 ianuarie) prin momente groaznice. În timp ce se afla la pădure, după lemne, bărbatul a suferit un accident la nivelul coloanei vertebrale (există suspiciuni de fractură de bazin), și s-a prăbușit în stratul gros de zăpadă, pe un ger de crăpau pietrele.

Norocul lui este că a fost descoperit la timp, imediat fiind alertați și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” Bacău, prin Sistemul Național pentru Apeluri de Urgență 112. Intervenția a fost destul de dificilă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă mare, ger). Bărbatul se dusese după lemne în pădurea din apropierea localității Răchitiș, din comuna Ghimeș-Făget.

Imediat, dispeceratul inspectoratului a luat măsura alertării Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ghimeș-Făget, precum și a Serviciului Salvamont.

Totodată, concomitent cu aceasta s-a luat măsura alertării salvatorilor din cadrul Detașamentelor de Pompieri Moinești și Bacău, care s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o ambulanță SMURD și o autoșenilată.

La sosirea forțelor de intervenție la marginea pădurii, după parcurgerea unui sector de drum de aproximativ șapte kilometri, greu accesibil, acoperit cu un strat consistent de zăpadă, au constatat faptul că victima fusese găsită și transportată până în acel loc, de șapte voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ghimeș-Făget și alți trei cetățeni ce s-au oferit voluntari, cu două autoturisme de teren. Bărbatul rănit a fostpreluat de noi și transportat pe o targă improvizată, pe o distanță de circa patru kilometri, din locul în care suferise traumatismul în timp ce era în pădure după lemne, până la echipajul SMURD”, ne-a relatat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, cpt. Andrei Grecu.

Bărbatul a a fost transportat, mai departe, la Spitalul de Urgență Moinești. Intervenția a durat cu totul aproximativ două ore, încheindu-se în jurul orei 19.30.

Sursa foto: ISU Bacău