Situaţia este disperată în China, acolo unde epidemia de coronavirus continuă să ucidă. Noul bilanţ arată că 213 de oameni au murit, iar aproape 10.000 au fost infectaţi, relatează observator.tv.

Un total de 129 cazuri au fost raportate în alte 22 de ţări şi regiuni.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de coronavirus 019-nCoV izbucnită în China drept ”urgenţă pentru sănătatea publică de îngrijorare inPotrivit OMS, starea de urgență se referă la „o situație serioasă, neobișnuită sau neașteptată”.

Declararea stării de urgență duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății, la o creștere a finanțării în domeniul medical și la alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.

De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricții asupra comerțului și libertății de mișcare a populației, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricțiile impuse comerțului, mai scrie sursa citată.

Totodată, autoritățile naționale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi și în alte spații publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populației.