Ștefan Ștefănescu, elev în clasa a X-a, Nicolae Gâtlej (clasa a XI-a) și Cristian Mitrofan (clasa a VIII-a), care au participat, zilele trecute, la Olimpiada Națională de Fizică, fiind componenți ai lotului băcăuan, s-au întors de la Târgoviște cu rezultate excelente.

Ștefan Ștefănescu (îndrumător prof. Costin Ionuț Dobrotă) a obținut o mențiune din partea Ministerului Educației Naționale (MEN), medalie de argint din partea Societății Române de Fizică (SRF) și a fost selecționat în lotul lărgit al României pentru etapa internațională, fiind singurul elev din județul Bacău care atinge această performanță, în 2019.

Nicolae Gâtej (prof. Neculai Sandu) a obținut o mențiune MEN și medalie de argint SRF, iar Cristian Mitrofan (prof. Lenuța Basoc), a primit diploma de onoare SRF.

Olimpiada Națională de Fizică s-a desfășurat anul acesta la Târgoviște, în perioada 3-7 mai. Elevii băcăuani care au completat lotul (patru de la Colegiul Național “Gheorghe Vrânceanu” și unul de la Colegiul Național “Ferdinand I”) au încheiat la rândul lor concursul cu premii. (foto: desteptarea.ro)