Judecătoria Bacău a decis condamnarea la un an şi două luni închisoare cu suspendare sub supraveghere a unui bărbat de 38 de ani şi obligarea acestuia la efectuarea de 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. În plus, bărbatul stabilit în prezent în Anglia, a fost obligat să achite minorului pe care l-a agresat 4.000 de lei cu titlul de daune materiale şi 3.000 de euro daune morale, scrie adevarul.ro.

Conflictul aparent banal, care a escaladat într-un mod neaşteptat, a avut loc în curtea Şcolii ”George Bacovia” din Bacău. Potrivit anchetatorilor, băiatul de 13 ani se afla împreună cu mai mulţi colegi pe terenul de sport incinta şcolii şi jucau fotbal. La un moment dat, acesta a faultat un alt băiat, moment în care unchiul celui din urmă, prezent în zonă, s-a îndreptat spre elevul care a faultat şi a început să îl lovească cu pumnii si picioarele. După câteva secunde, elevul lovit a reuşit să fugă de lângă agresor şi s-a dus în spatele şcolii unde s-a întins pe asfalt şi şi-a sunat părinţii. La ieşirea de pe terenul de sport, agresorul l-ar fi ameninţat că îl va omorî dacă îl va mai atinge pe nepotul său, mai scrie sursa citată.

Decizia instanţei, care vine la doi ani de la incident, nu este însă definitivă, dosarul fiind înaintat Curţii de Apel Bacău, în vederea soluţionării căii de atac. (foto: arhivă)

Articolul integral AICI