Eleva Brescan Antonia Teodora, de la Școala Gimnazială Nr. 2 Târgu Ocna, a reușit să obțină media maximă la Evaluarea Națională 2019, după ce a contestat nota primită inițial la proba scrisă la Limba și literatura română.

Notată inițial cu 9,60, lucrarea la Limba și literatura română a Antoniei Brescan a fost socotită ca perfectă de către profesorii care au recorectat-o, în urma contestației depuse de eleva din Târgu Ocna.

Și cum Brescan luase 10 la Matematică, eleva care a urmat cursurile gimnaziale la Școala Nr. 2 Târgu Ocna a devenit al 14-a elev din județ care obține nota maximă la Evaluarea Națională 2019.

În schimb, Nicolcea Gelu-Alexandru, elev al Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” din Onești, care fusese notat cu 10 la Matematică și cu 9,70 la Limba și literatura română, s-a trezit după contestație cu o medie finală mai mică.

Lui Gelu-Alexandru Nicolcea i-au fost scăzute 10 sutimi la recorectare, astfel că elevul de la “Cantemir” care nădăjduia să ia Capacitatea cu 10 a trebuit să se mulțumească în final cu media 9,80.