Primăria Comănești adună maidanezii de pe străzi atât cât se poate. Deși “e proiecte, e de toate”! Doar cât se poate, FIINDCĂ CÂINII, DEH, CA CÂINII! Unii se lasă prinși, alții se strecoară abil printre lațurile “hengherilor”, că-i mai dragă viața printre oameni, pe trotuarele înguste ale urbei, care acum, cu ninsorile astea, sunt și mai înguste, și mai greu de străbătut, decât într-un adăpost care de cele mai multe ori arată bine doar de la exterior.

Dar nu-i nimic, CĂ CÂINII de la Comănești “e și ei ai noștri”. Cum la fel sunt și patrupedele ce-și duc veacul pe străzile Oneștiului, un oraș la fel de primitor cu animalele care nu trebuie să fie neapărat câini, uneori pot fi și cai, cu condiția să pască în liniște, să nu care cumva să tulbure liniștea Domnului!

Câinii de la Onești și câinii de la Comănești ar putea face un soi de frăție, dar nu numai ei, și câinii de la Medgidia sau de la Satu Mare ar putea să semneze adeziuni, să fie și ei pe stemele orașelor, dacă tot sunt atât de mulți!

Ce vulturi, ce tauri, ce acvile!

CĂ CÂINII își fac de cap n-ar fi mare lucru, dacă măcar de la Centru ni s-ar transmite ceva bun. Dar când Sorin trebuie să-i lase locul lui Mihai, care la rândul lui îi eliberează scaunul Vioricăi Vasilica, și asta doar într-un an, e clar CĂ CÂINII pot ridica pretenții și mai mari! Cum ar fi piciorul, stânga sau dreapta spate, n-are importanță!

P.S. – Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Pozele au fost realizate azi, marți, 23 ianuarie, pe la prânz.