Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a luat măsuri în cazul educatoarei care le-a împărțit copiilor, la grădiniță, cornuri mucegăite, caz ce s-a petrecut la începutul acestei săptămâni.

Astfel, educatoarea din satul Frumușelu, comuna Glăvănești, a primit o amendă de 2.000 de lei pentru neglijența sa.

“În urma verificărilor s-a constatat că această grădiniță are înscriși un număr de 23 de preșcolari iar în ziua de vineri, 04.10.2019, la nivelul grădiniței au fost prezenți 18 copii. Din toată cantitatea de produse de panificație, au rămas la nivelul clasei 5 cornuri Școlar, doamna educatoare declarând că doar porțiile de lapte le-ar fi returnat în depozitul unității. Luni, 07.10.2019, doamna educatoare a distribuit celor 5 copii, care au absentat în data de 04.10.2019, cornurile rămase în sala de curs din ziua de vineri, pe lângă covrigii și laptele distribuite pentru ziua în curs.

Conform Deciziei nr. 103/03.10.2019, la nivelul unității, este desemnată o persoana responsabilă cu primirea, gestionarea și distribuirea produselor lactate, de panificație și mere pentru elevii și preșcolarii din cadrul Școlii Gimnaziale Poet Sergiu Adam și Grădiniței cu program normal din comuna Glăvănești. Persoana responsabilă cu primirea, gestionarea și distribuirea produselor lactate, de panificație și mere pentru elevii și preșcolarii a declarat că nu a fost informată cu privire la împărțirea, în ziua de luni 07.10.2019, a cornurilor rămase din data de 04.10.2019, copiilor ce au absentat vineri de la cursuri; totodată s-a constatat că persoana responsabilă nu deține dovada absolvirii cursului Noțiuni fundamentale de igienă, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1225/2003.

Astfel, au fost dispuse următoarele măsurisancțiune contravențională conform H.G.R. nr. 857/2011, art. 55, lit.k): nerespectarea condiţiilor pentru transportul, distribuţia şi depozitarea produselor lactate şi de panificaţie distribuite elevilor şi preşcolarilor conform normelor în vigoare, în valoare de 2.000 de lei”, se arată într-un comunicat al DSP Bacău. (foto: arhivă)