Turiștii care vor să ajungă în stațiunea Slănic Moldova vor avea la dispoziție, începând de miercuri, 4 decembrie, și ruta clasică, traficul rutier urmând a fi reluat și pe acea porțiune care s-a surpat în primăvară, din cauza ploilor repetate și care a stat închisă mai bine de jumătate de an.

Totuși, nu toate mașinile vor putea folosi ruta obișnuită, circulația pe DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova urmând să se desfășoare cu unele restricții în zona afectată, și anume pe o singură bandă și numai pentru autovehicule care nu depășesc masa de 3,5 tone.

Pentru a ajunge la Slănic Moldova, mașinile mai mari de 3,5 tone vor avea în continuare la dispoziție ruta ocolitoare, prin Parcul Măgura, care nu este însă asfaltată decât parțial.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a spus pentru desteptarea.roProblema este că lângă porțiunea de drum surpat se află și o conductă de gaz metan, care ar trebui relocată, dar prprietarul ei nu vrea să facă o astfel de operațiune. Ni s-a permis să o facem noi, CNAIR, însă pentru aceasta trebuie organizată o licitație pentru a angaja un constructor autorizat. Or, licitațiile presupun, legal, anumiți pași de făcut, deci ceva timp.

În urmă cu 5 zile, drumul surpat la Tg. Ocna a scos oamenii în stradă la protest, localnicii fiind furioși pe primarul Șilochi, despre care au spus că le-ar fi ignorat problemele, în dauna intereselor personale.