UPDATE – 17 ianuarie, 11.25: Azi-noapte, abia după ce presa a prezentat situația de la Bârsănești, autoritățile au intervenit și au deszăpezit drumul care fusese ținut închis nejustificat, mai mult de o zi de la încetarea ninsorii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deși n-a mai nins deloc de ieri după-amiază, drumul județean DJ 116, care face legătura între localitățile Târgu Ocna și Bârsănești, este închis traficului rutier din cauză că o porțiune de la ieșirea din comună a rămas înzăpezită și acum.

Cetățenii spun că este inadmisibil ca drumul să fie închis și la această oră, din care motiv nicio mașină nu a mai putut trece pe acolo. Nici cele particulare, nici mașinile de gunoi sau cele care aprovizionează magazinele alimentare din Bârsănești. „Nici mașina de pâine n-a putut trece, drumul e închis complet, au pus și indicatoare. Mi se pare o bătaie de joc, să ții un drum închis când afară sunt atâtea grade cu plus”

Într-adevăr, situația este extrem de deranjantă, în condițiile în care vremea s-a dezmorțit și ea – temperaturile au ajuns astăzi chiar și la 4-5 grade cu plus.

Primarul comunei Bârsănești, Gelu Botezatu, a explicat, pentru Acum TV, că vântul foarte puternic a purtat zăpada de pe câmp pe carosabil, unde s-au format dune înalte chiar și de un metru și jumătate, pe o porțiune de aproximativ jumătate de kilometru, acestea fiind imposibil de îndepărtat cel puțin până în momentul de față.

Până când se va rezolva problema, cetățenii n-au altă variantă decât să înghită în sec și să accepte disconfortul.