Criza acută de sânge cu care se confruntă Centrele de Transfuzie Sanguină la nivel național i-a determinat de pompierii salvatori băcăuani să doneze sânge în cadrul campaniei inițiate de ISUJ Bacău în fiecare an, încă din anul 2009 – Din inimă pentru inimi.

Acest eveniment s-a înscris în calendarul de activități pe care salvatorii le desfășoară pentru marcarea și sărbătorirea zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România și împlinirea a 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.

Totodată, salvatorii băcăuani s-au raliat, în acest an și cu Campania Națională Donează o șansă la viață, inițiată de Ministerul Sănătății, și au oferit șansa la viață prin donarea de sânge semenilor aflați în suferință.

Prin gestul lor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău au dorit să facă un lucru demn de urmat de către populaţia judeţului Bacău și să conștientizeze comunitatea cu privire la importanța donării de sânge.

Convinși fiind că motivația profesională oferită de viețile salvate zi de zi reprezintă pentru noi o „medalie”, pompierii din toată țară au ales să doneze, și de această dată. un strop de speranță.

Sursa: ISUJ Bacău