Inspectorii Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău au constatat abateri majore  de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, fiind emise Ordonanțe de suspendare și respectiv de interzicere a activității în brutării și magazine alimentare și aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 24.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă emis de DSVSA Bacău.

Potrivit inspectorilor din cadrul DSVSA Bacău, controalele efectuate zilele trecute pe această linie au evidențiat abateri grave de la normele sanitar-veterinare.

“(…) două magazine alimentare și o brutărie au primit Ordonanțe de suspendare a activității pentru deficiențe de igienă și infrastructură în spațiile de lucru în unități, iar la o brutărie s-a luat decizia interzicerii funcționării.

Deficiențele majore sancționate cu interzicerea sau suspendarea activității sunt:

  • în magazine alimentare: rafturi degradate, pereți neigienizați, lipsă sursă de apă, ferestre fără protecție împotriva insectelor, lipsa vestiarului;
  • în brutării: vestiar neîntreținut corespunzător, grup sanitar neigienizat, plafon deteriorat și pereți cu mucegai, depozit de făină neigienizat corespunzător”, se arată în comunicatul DSVSA Bacău, fără să se precizeze din ce localitate provin unitățile economice sancționate.

Totodată, organizatorul unui târg de produse alimentare a fost sancționat cu amendă în cuantum de 6.000 de lei pentru funcționarea obiectivului fără obținerea Avizului temporar din partea DSVSA Bacău.