Primul liceu din județ după rezultatele promoției 2020 la examenul de bacalaureat este Colegiul “Vasile Alecsandri”, din Bacău, cu o rată de promovare de 98,88%, după cum notează zdbc.ro.

Mai precis, 266 de candidați de la “Vasile Alecsandri” au promovat examenul și doar 3 au fost declarați “respinși”.

În top 5 și-au făcut loc și două licee din Onești, Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” și Colegiul Național “Grigore Moisil”, care ocupă locurile 3, respectiv 4, devansând Colegiul “Ferdinand I” din Bacău, care anul trecut era al doilea din județ după mediile de la Bacalaureat.

Colegiul „D.Cantemir” Onești are o rată de promovare anul acesta de  97,94%, adică 190 candidați reușiți și 4 nepromovați.

Colegiul „G.Moisil” din Onești ocupă locul 4, cu 163 de elevi promovați și 8 care au picat și o rată de 95,32%.

Situat al doilea în top, Colegiul „Gheorghe Vrănceanu” are rata de promovare de 98,08%, cu 204 candidați reușiți și 4 nu.

În fine, Colegiul „Ferdinand I” a înregistrat o scădere, cu o rată de promovare de 94,67% de candidați care au trecut cu brio.

La nivelul județului Bacău s-au obținut 6 medii de 10, în sesiunea iunie 2020: Mădălina Dima (Colegiul Cantemir Onești), Claudia Ionescu (Colegiului „Vasile Alecsandri”), Alexia Băluță (Colegiul „Ferdinand I”), Horia Nicolcea (Colegiul „D.Cantemir” Onești), Daria Măciucă (Colegiul „Vasile Alecsandri”), Andrei Gavriliu (Colegiul „D.Ghika” Comănești).