Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, și prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, continuă polemica din mediul online pe tema dotării spitalelor din județul Bacău, în lupta cu COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, președintele CJ Bacău susține că în aproape în jumătate de an de când Liviu Miroșeanu a fost numit prefect, “Județul Bacău dar și majoritatea primăriilor din județ nu mai primesc niciun sprijin de la nivel central (…) Trebuie să explicați băcăuanilor cum județul Vaslui a primir 23,6 milioane de lei (n.r. – la ultima rectificare bugetară), iar județul Bacău, 0 lei.”

COMUNICATUL INTEGRAL AL PREȘEDINTELUI CJ BACĂU:

Domnule prefect ”Fake News” Miroșeanu, când faceți ceva pentru județul Bacău și spitalele care se bat cu COVID 19?

𝐀𝐦 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐬 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐚 în mai multe ocazii 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 Liviu Miroșeanu că și 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐜𝐚𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭ă pe harta României, că în contextul pandemiei de COVID-19, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐚𝐜𝐚𝐮 a alocat 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐮 și a 𝐬𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐭 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢𝐥𝐞 necesare pentru această perioadă și că 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 de 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 României pentru continuarea investițiilor.

𝐃𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐜𝐚𝐭𝐞, de aproape jumătate de an, 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐭𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭, 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 Bacău dar și majoritatea 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 din județ 𝐧𝐮 mai 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐬𝐜 𝐧𝐢𝐜𝐢𝐮𝐧 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 de la nivel central.

La 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 pe acest an, 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐍𝐋 a alocat cu 60 milioane de lei 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭𝐢𝐧, față 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐭 a alocat 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐒𝐃 la bugetul pe 2019.

𝐀𝐦 𝐬𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭 să văd 𝐨 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 a dumneavoastră la 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚 𝐫𝐞𝐜𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 de buget 𝐚 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐫𝐛𝐚𝐧.

𝐓𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢 băcăuanilor cum 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐚𝐬𝐥𝐮𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝟐𝟑,𝟔 milioane de lei, iar 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐜𝐚𝐮, 𝟎 lei. ( vezi anexa )

Îl 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐳 𝐩𝐞 𝐟𝐨𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫 județean Miroșeanu că trebuie 𝐬𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐜𝐮 bâlbele, cu 𝐚𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥 și 𝐚𝐭𝐚𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐟𝐨𝐧𝐝𝐚𝐭𝐞 la adresa 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, care 𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐮𝐬𝐢𝐭 prin 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢, 𝐜𝐮 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 Consiliului Județean Bacău, unde 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 este asigurată de 𝐏𝐒𝐃, să țină departe unitatea spitalicească de infectarea cu COVID-19.

Noi am finanțat în această perioadă, 𝟏𝟓 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 complete ATI, cu 𝟐,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 de lei, 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐦 împreună cu 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐁𝐚𝐜𝐚𝐮, 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 pentru dotarea și punerea în funcțiune a 𝐞𝐭𝐚𝐣𝐞𝐥𝐨𝐫 𝟒 𝐬𝐢 𝟓 de la Spitalul Municipal Bacău, pentru bolnavii de COVID-19, 𝐚𝐦 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭 fonduri din 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐮 al CJ pentru 𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 acordate medicilor, pentru 𝐜𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 și 𝐦𝐚𝐬𝐚 cadrelor medicale care stau izolate de familii, aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, pentru 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 și pentru 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 băcăuanilor!

Ați atacat conducerea SJU Bacău, pe motiv că au fost alocați 440 de mii de lei pentru această unitate spitalicească și că banii nu ar fi fost folosiți.
Banii au fost alocați pe 13 aprilie și până în prezent s-au făcut achiziții și comenzi de 418 mii de lei.

La 𝐔𝐧𝐢𝐟𝐚𝐫𝐦, la care făceați referire, 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐨𝐜 acum 𝐡𝐚𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞, 𝐡𝐚𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫, 𝐛𝐨𝐭𝐨𝐬𝐢 și 𝐦𝐚𝐬𝐭𝐢 𝐅𝐅𝐏𝟑.

𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭 𝐬𝐚 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐭𝐢 𝐜𝐫𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢 nefondate la adresa managerului 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞 v-ați informa și implica în 𝐠𝐚𝐬𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐢 pentru a debloca situația.

Domnule prefect Miroșeanu, pe 9 martie când în județul Bacău nu exista nicio persoană infectată cu COVID-19, ați transmis că patru persoane au fost vindecate deja.

Vă reamintesc domnule prefect Miroșeanu că sunteți direct responsabil pentru scandalul de la N.V. Karpen, când – la propunerea d-voastră – au fost evacuați elevii din internat, fără ca la acel moment să existe un risc iminent, așa cum este acum.

𝐒𝐮𝐧𝐭𝐞𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐳𝐢𝐬 de șefii dumneavoastră de la București, pe 𝟏𝟐 Martie declarați că la Bacău 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐮𝐧𝐞 Declanșarea procedurilor pentru 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚, deși 𝐯𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐬𝐞𝐦 că trebuie să luăm responsabil toate măsurile 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐢𝐦𝐩 atât în CJSU cât și la întâlnirea cu primarii, pe 𝟏𝟔 Martie 𝐧𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐦 𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭𝐚𝐭𝐚 de președintele Iohannis.

Pe 𝟐𝟐 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică, după informațiile oferite de subordonații dumneavoastră, 𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐦𝐢𝐬𝐧𝐮𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 este de 150 de persoane în județul Bacău, iar joi, ar fi ”crescut” la 134.

Bâlbele continue, nepriceperea și lipsa de experiență își spun cuvântul în cazul dumneavoastră, care ocupați o funcție al unui Guvern de tranziție, pe care l-a ”salvat” de la desființare și alegeri anticipate doar infecția care a cuprins lumea!

Domnule prefect al județului Bacău, Liviu Miroșeanu, când aveți de gând să faceți ceva pentru băcăuani?

(sursa foto mare: zdbc.ro; foto mic: facebook.com/presedintecjbacau)

Ultima DECLARAȚIE DE PRESĂ a prefectului LIVIU MIROȘEANU, care a inflamat și mai mult spiritele:

„MANAGERUL ADRIAN POPA ORI NU SE PRICEPE, ORI SABOTEAZĂ ACTIVITATEA SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENŢĂ BACĂU!

Recentele declarații ale lui Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, arată incapacitatea actualei echipe de conducere de a rezolva problemele curente și de a asigura echipamente de protecție necesare corpului medical și a materialelor de dezinfecție de care unitatea sanitară are nevoie. Ieșirile în spațiul public prin care anunță dificultăți în aprovizionare nu reprezintă altceva decât o expresie a incompetenței sau o sabotare fățișă a activității SJU Bacău.

Materiale de protecție, inclusiv pentru Spitalul Județean de Urgență, există în depozitele Unifarm și cele ale Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, așa cum a arătat și premierul României, Ludovic Orban. Tot ceea ce are de făcut managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău este să demareze achizițiile.

Coincidență sau nu, declarații lui Adrian Popa apar după ce, în mass-media locală și centrală, au apărut informații despre posibile ilegalități în relațiile contractuale cu un furnizor local care, ulterior, a anunțat că renunță la contractele încheiate cu SJU Bacău. Conducerea spitalului se comportă de parcă acesta ar fi fost unicul furnizor și, supărată că i s-a luat jucăria, refuză să mai facă achiziții, deși materiale există, iar Ministerul Sănătății a pus la dispoziția spitalului băcăuan 440.000 de lei, care stau nefolosiți.

Îi solicit domnului Adrian Popa, câtă vreme este directorul Spitalului Județean de Urgență Bacău, să dea dovadă de responsabilitate, sau, dacă se simte depășit, să-și dea demisia! Văicăreala continuă în spațiul public, poziționarea, cel puțin suspectă, ca avocat al unei firme private, nu va ajuta să ieșim cu bine din această criză. Mai mult, asemenea ieșiri au darul de a zădărnici eforturile tuturor celor de bună credință care, în această perioadă, își fac datoria cu maximă responsabilitate.”