Gospodăria generalului în rezervă Vasile Apostol, fost locțiitor de șef al Statului Major al Forțelor Terestre și Inspector-șef al Inspectoratului Armatei Române, doctor în științe militare, a fost călcată de hoți în dimineața zilei de 23 noiembrie, în jurul orelor 04.00.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, cei doi hoți care au îndrăznit să-i calce proprietatea generalului de patru stele Vasile Apostol (69 de ani) aveau fețe acoperite cu cagule, iar în mâini purtau mănuși, pentru a nu lăsa amprente.

Hoții ar fi răscolit într-o magazie și în camera centralei termice, fără însă a reuși să pună mâna pe cine știe ce bunuri de valoare.

Vasile Apostol era acasă și dormea.

Ca să nu plece chiar cu mâna goală, cei doi hoți au scotocit apoi și prin mașina lui Vasile Apostol, pe care acesta o ținea descuiată, în curtea proprie, dar n-au găsit nici acolo nimic de furat, nici bani și nici alte bunuri.

Se prea poate ca hoții să nu cunoască pe ce proprietate s-au aventurat. Toată gospodăria din localitatea Bârsănești a generalului în rezervă Vasile Jenică Apostol este împânzită cu camere de luat vederi. De altfel, acestea au surprins foarte bine momentul spargerii, imaginile fiind deja predate organelor de anchetă pentru cercetări și identificarea și prinderea autorilor furtului.

Totodată, hoții au riscat foarte mult când au ales să spargă locuința generalului Apostol. Generalul cu patru stele în rezervă are pistol și nu i-ar fi fost, desigur, frică să-l folosească.

Generalul Vasile Apostol ține cuvântări în fiecare an în cadrul evenimentelor din județ prin care sunt omagiați eroii neamului.