Bătrânii, un bărbat în vârstă de 81 de ani, și o femeie în vârstă de 75 de ani, soț și soție, dormeau în momentul în care o bucată de jar a căzut din sobă pe covor, care apoi s-a aprins.

Incendiul s-a produs azi-noapte (21 spre 22 februarie) într-o gospodărie din satul Arini, comuna Găiceana, localitate din sud-estul județului Bacău, situată la circa 60 de kilometri de Onești și 50 de kilometri de municipiul Bacău, fiind lichidat de către pompierii băcăuani în jurul orei 00.30, la circa o oră și jumătate după ce a fost semnalat.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și o unitate SMURD, fiind totodată mobilizat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru cele două victime.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați – a ars toată casa în care locuiau cei doi bătrâni, soț și soție) – bătrânii fiind găsiți decedați în momentul în care flăcările au fost stinse.

În dimineața zilei de ieri, o femeie din Buhuși a murit carbonizată  după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări, de vină fiind tot sistemul de încălzire.

Sursa foto: ISU Bacău