Postul de administrator public al municipiului Onești pare să fi devenit dintr-o dată neatractiv, în ciuda faptului că este foarte bine remunerat – în jur de 6.000 de lei lunar. Doar așa ne-am putea explica maniera în care au tratat concursul organizat de Primăria Onești trei dintre cei cinci candidați care trecuseră cu bine prima probă, și anume selecția dosarelor.

Cei trei candidați care nu au mai ajuns la examenul scris sunt Stavăr Iulian (48 de ani, manager la Liceul Tehnologic condus de consilierul local Adrian Sergentu), Găman Adrian Ionuț (33 de ani, directorul sucursalei băcăuane a companiei britanice Provident, care oferă servicii de creditare la domiciliu) și Băștic Tiberiu.

Proba scrisă s-a ținut la sediul Primăriei Onești, ieri dimineață (n.r. – 25 octombrie), și la ea au participat doar Vasiloiu Bogdan Cosmin (37 de ani, inginer în cadrul companiei RCS-RDS și totodată consilier local) și Ilie Constantin, despre care am mai scris că este un obișnuit al concursurilor de angajare organizate de administrația publică oneșteană.

Corectarea lucrărilor are loc în această dimineață, urmând ca spre prânz să se afișeze rezultatele finale. Postul de city-manager al Oneștiului îi va reveni celui care obține nota cea mai mare la examenul scris, dar nu mai mică de 7. În caz contrar, concursul pentru ocuparea postului de city-manager al Oneștiului se va repeta.