Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) anunță pe site-ul oficial că, din cauza caniculei din ultimele zile, care a crescut consumul de apă, se înregistrează o scădere a presiunii în sistem. Din acest motiv, moineștenilor li se va sista furnizarea apei pe timpul nopții.

Ceea ce se întâmpla în Onești în fiecare vară, până anul acesta – sistarea apei potabile pe timpul nopții, din cauze diverse (caniculă, avarii, etc) – se petrece, astăzi, la Moinești.

“Ca urmare a scăderii stocurilor de apă potabilă din rezervoarele de înmagazinare și a avertizărilor meteorologice privind codurile portocalii și roșii de temperatură, pentru asigurarea stocului necesar de apă potabilă în vederea unei furnizări corespunzătoare a acesteia pe parcursul zilei, începând cu data de 04.08.2017, în mun. Moinești, între orele 00.00-04.00, se va sista furnizarea apei potabile până la normalizarea condițiilor atmosferice.

    Totodată, facem apel la consumatori (în special la cei din cartierele limitrofe și rezidențiale), să nu mai utilizeze apa potabilă pentru udarea grădinilor și a spațiilor verzi.

    Mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualul disconfort!”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al CRAB.

Interesant este că Oneștiul, care rămânea mereu fără apă atunci când se înregistrau temperaturi ridicate ca în aceste zile, nu mai are dintr-o dată nicio problemă în acest sens.