Inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut 13 controale încheiate cu 17 sancțiuni în valoare de aproape 200.000 de lei. Au considerat neregulile atât de grave încât au închis temporar șapte restaurante.

Gândiți-vă bine înainte să mergeți să mâncați în oraș! Aproape 500 de kilograme de alimente expirate și mâncare ținută la temperaturi care o puteau altera au fost descoperite la mai multe restaurante fast-food din centrul comercial Sun Plaza București, scrie digi24.ro.

A fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg și 28,5 litri produse alimentare, în valoare de 15.511,5 lei, pentru următoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu dată limita de consum depășită; materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor; în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă, mai scrie sursa citată.

După o noapte în care angajații au lucrat fără odihnă ca să îndrepte lucrurile, șase localuri au primit din nou drept de funcționare, dar patronii au fost avertizați că la următoarea abatere sancțiunile vor fi mult mai dure. (sursa foto: digi24.ro)