Reunit, astăzi, într-o ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat raportul privind situația pagubelor produse de alunecarea de teren, pe DN 12B, între localitățile Tg. Ocna și Slănic Moldova.

În urma acestei analize s-a stabilit modul de intervenție și măsurile necesar a fi dispuse, cea mai importantă fiind închiderea temporară a circulației autovehiculelor pe respectivul sector de drum.

“În urma verificărilor și evaluărilor efectuate de grupurile de suport tehnic, a fost întocmit un raport cuprinzând constatarea pagubelor produse de alunecarea de teren, pe DN 12 B și propuneri de măsuri de remediere.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi s-a dispus, prin hotărâre, închiderea temporară a circulației autovehiculelor pe sectorul de drum național DN 12 B, între km 0+487m, pe raza localității Tg. Ocna și devierea circulației către orașul Slănic prin cartierul Gura Slănic, ce aparține unității administrativ teritoriale Tg. Ocna, pe un drum amenajat, pentru evitarea pericolului de avarie și explozie a conductei de gaze naturale, precum și  de evitare a accidentelor rutiere, măsuri ce sunt duse la îndeplinire de către unitatea administrativ-teritorială Tg Ocna și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția Drumuri Naționale.

Transgaz S.A.  Mediaș va efectua o expertiză tehnică pentru punerea în siguranță a conductei de transport gaze naturale pe locația existentă sau deviere.

De asemenea, continuă monitorizarea fenomenului de alunecare și asigurarea semnalizării pentru circulația în siguranță pe DN 12 B Tg Ocna – Slănic, pe porțiunea afectată și, implicit, a conductei de gaze naturale, de către unitatea administrativ-teritorială Tg Ocna și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția Drumuri Naționale.

Unitatea administrativ-teritorială Tg. Ocna, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția Drumuri Naționale, SNTGN Transgaz S.A. Mediaș – Sucursala de Transport Gaze Naturale Bacău, vor efectua  studii de specialitate și expertize tehnice în vederea identificării soluțiilor pentru punerea în siguranță a zonei afectate, în soluție definitivă”, se arată în informarea Instituției Prefectului.

În urma ploilor abundente din perioada 13-14 martie a.c., în orașul Târgu Ocna, s-a produs o alunecare de teren în urma căreia a fost afectat D.N. 12 B, care face legătura între localitățile Tg. Ocna – Slănic Moldova pe o lungime de cca 40 metri liniari și un stâlp de energie electrică de medie tensiune, fără a fi locuințe afectate.

Sursa foto: www.prefecturabacau.ro