În condițiile scăderii temperaturii afară, ne trezim adesea cu ferestrele și ușile din geam aburite. Pe lângă problema vizibilității, ne putem confrunta cu scurgeri de apă și chiar gheață pe geamuri. Dar de ce se aburesc geamurile și care sunt soluțiile la această problemă care se manifestă cu precădere în sezonul rece?

Ne-au explicat specialiștii DRAGLEN Termopane Onești, firmă cu peste 10 de ani de activitate în domeniul tâmplăriei PVC.

“Problema aburirii geamurilor este legată în principal de perioadele reci. Fenomenul formării condensului se studiază la orele de fizică de clasa a 6-a, la tema: <punctul de rouă>. Pe scurt, problema are două componente, temperatura scăzută a suprafeței foii de sticlaă și umiditatea din încăpere.

Ce putem face pentru a păstra geamurile uscate și transparente? Din punct de vedere al legilor fizice, avem trei opțiuni: creștem termorezistența geamurilor (sticlă tripan), creștem temperatura de la suprafața sticlei cu ajutorul unei surse separate de căldură sau scădem umiditatea din încăpere, printr-un sistem de ventilație sau aerisirea zilnică, indiferent de anotimp”, a precizat administratorul DRAGLEN Termopane, Nicu Ciobotaru.

Plecând de la ideea că ferestrele și ușile cu geam termopan oferă liniștea, siguranța și confortul termic de care toți avem nevoie, firma DRAGLEN TERMOPANE a introdus pe piața din Onești și împrejurimi un produs revoluționar: tâmplăria PVC cu sudură la zero (invizibilă) – detalii AICI. (foto: imagine ilustrativă)