Cunoscutul scriitor Italian Umberto Eco, care s-a stins din viață în urmă cu doi ani (pe 16 februarie 2016, la Milano), reușea să provoace o adevărată furtună mediatică în Peninsulă în vara lui 2015, cu ocazia ceremoniei în cadrul căreia i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa în “Comunicare și cultură mass-media”, la Universitatea din Torino.

Atunci, Umberto Eco nu s-a sfiit să lanseze un adevărat atac la adresa rețelelor de socializare, pe care le acuza că “dau libertate de cuvânt unor legiuni de imbecili. Internetul l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, după cum nota, la vremea respectivă, activenews.ro, citând Panorama.it.

„Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili, care înainte vorbeau doar pe la bar, după un pahar de vin, fără să dăuneze colectivității. Imediat erau puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor”, spunea scriitorul și semioticianul Italian, autorul romanului “Numele trandafirului”.

În ultima perioadă, pe rețelele de socializare se întâmplă ca tot mai mulți utilizatori să fie supuși unui soi de linșaj mediatic, în fața căruia foarte puțini sunt aceia care reușesc să găsească o modalitate de apărare reală.

Sursa foto: evz.ro