Arieratele – definite ca datoriile de peste 90 de zile pe care le are statul român față de entitățile care au vândut bunuri sau au prestat servicii pentru stat – au ajuns în luna septembrie la 223 de milioane de lei!

Potrivit economica.net, arieratele scăzuseră simțitor în timpul guvernării Ponta (86 de milioane de lei), după care au crescut constant, atât pe vremea guvernării Cioloș, cât și după ce alegerile din decembrie 2016, când guvernarea a ajuns pe mâinile coaliției PSD-ALDE.

Sursa citată mai precizează, în baza celui mai recent raport întocmit de Ministerul Finanțelor pe această temă, că majoritatea sumelor restante apațin unităților administrativ-teritoriale, mai precis primăriilor. Concret, din 223 de milioane de lei, 189 de milioane aparțin primăriilor.

Cel mai ridicat nivel al arieratelor s-a înregistrat în anul 2012 (868 de milioane de lei), iar în 2015 acestea au atins minimul – 86 de milioane de lei.

În timpul guvernării Cioloș, arieratele au explodat, ajungând la 202 milioane de lei, iar acum, după niciun an de guvernare PSD-ALDE (Cabinetele Grindeanu și Tudose – foto) , acestea au ajuns la 223 de milioane de lei.