Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 februarie. Vremea se răcește, cu temperaturi maxime de 4 grade în nordul Moldovei, iar cerul va avea înnorări accentuate. În sudul teritoriului, ploile vor avea caracter de aversă.

Vremea în noaptea de vineri spre sâmbătă

În regiunile nordice și în zona montană aferentă, înnorările se vor accentua treptat, iar pe suprafețe mici temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în nordul Carpaților Orientali va ninge.

În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar cu probabilitate destul de mare, spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, cu precădere din sud și sud-est, pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții la munte, mai ales în zona înaltă a masivelor sudice, precum și în nord-est și în extremitatea de vest.

Vremea sâmbătă, 27 februarie

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, semnificativ în vest, centru, nord și nord-est, precum și la deal și la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. în restul teritoriului vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii februarie.

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în nordul Moldovei, până la valori în jurul a 18 grade în cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Cerul va avea înnorări accentuate și în general persistente în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în restul teritoriului. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona montană unde treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare și zona Moldovei și estul Transilvaniei, unde trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În sudul țării, ploile vor avea mai ales caracter de aversă și foarte probabil, pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. Vor fi intensificări ale vântului, pe tot parcursul intervalului la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde se vor depăși 80…90 km/h, iar temporar cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, ziua în toate regiunile, iar noaptea în cele estice și sud-estice. Dimineața, pe suprafețe mici va fi ceață.

La munte, vremea se va răci semnificativ față de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros și în special în Carpații Orientali și Meridionali se vor semnala precipitații slabe, sub formă de lapoviță și, mai ales, ninsoare.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a intervalului, trecător viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

Vremea la ONEȘTI

La Onești, dacă astăzi au fost chiar și 22 de grade Celsius, sâmbătă și duminică maximele se vor situa în jurul valorii de 6-7 grade Celsius. Abia după mijlocul săptămânii viitoare temperaturile vor urca iarăși la valori de 12-14 grade Celsius.