La data de 13 martie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi, de către un bărbat de 30 ani, din Bacău, cu privire la faptul că, la data de 10 martie a.c., acesta şi-a găsit autoturismul, care era parcat pe strada Nicu Enea din Bacău, avariat în împrejurări necunoscute.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 10 martie a.c., un bărbat de 32 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicu Enea, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul în cauză, care era parcat, după care a părăsit locul accidentului.

Totodată, în urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul de 32 ani avea permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeaşi dată, în jurul orei 19.30, poliţiştii municipiului Moineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în spatele unui imobil situat pe strada Tudor Vladimirescu, un conducător auto produce zgomot prin ambalarea motorului unui autovehicul.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au depistat, în flagrant, un bărbat de 49 ani, din Moineşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din Moineşti.

În urma testării bărbatului în cauză cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: IPJ Bacău