Liderii coaliției PNL, USR PLUS și UDMR au împărțit funcțiile de prefect și subprefect din toate județele și din Capitală, în județul Bacău funcția de prefect urmând să-i revină celor de la USR PLUS. Europarlamentarul Dragoș Benea, liderul județenei PSD Bacău, a apreciat că “după ce PNL a pus pe tavă USR-ului funcția de primar al Bacăului, iată că liberalii băcăuanii mai bifează o reuşită… tot în dreptul USR: funcția de prefect!

“România nu ştie când va avea buget şi cât de subțire va fi acesta; groparul de la finanțe, ajuns premier, se miră de cheltuielile cu aparatul bugetar şi, ce să vezi, „reformarea” acestuia vine cu politizarea prefecturilor, dublarea numărului de subprefecți şi îngroşarea schemei de personal din prefecturi (prin înființarea de noi funcții).

Ştim că dreapta a întors, cu cinism, spatele Moldovei, indiferentă la aşteptările acestei regiuni: dovada cea mai bună este că în guvernul USR/Plus – PNL niciun ministru nu e din Moldova.

Aşteptăm, însă, cu sufletul la gură ca liderii locali ai alianței – respectiv Viziteu, Ghingheş şi Miron – să promoveze transparent, măcar la nivel de secretari de stat, oameni care să aibă un cuvânt de spus la Fonduri europene, Transporturi, Dezvoltare regională sau Sănătate.

Că vă place sau nu, în urma guvernării PSD în Bacău au rămas proiecte concrete: o şosea de centură, un aeroport modern şi peste 200 de obiective de investiții prin PNDL.

Sperăm ca politicienii mai sus indicați să reuşească să propulseze la Bucureşti „specialiştii” băcăuani din USR/Plus şi PNL care să facă pentru dezvoltarea Bacăului cel puțin cât a făcut PSD în guvernarea 2017 – 2019.

Oportunități de dezvoltare există: Planul Național de Redresare şi Reziliență sau cadrul bugetar multianual al UE, 2021-2027, pentru a indica doar două instrumente. Prin urmare, e momentul să existe şi băcăuani la masa deciziilor guvernării USR/Plus – PNL, fie şi în eşaloanele 2 sau 3.

P.S. – O mențiune specială se cuvine a fi făcută în privința PNL Bacău. După ce, mulțumită negocierilor lui Ionel Palăr, PNL a pus pe tavă USR-ului funcția de primar al Bacăului, iată că liberalii băcăuanii mai bifează o reuşită… tot în dreptul USR: funcția de prefect!”, a precizat Benea, într-o postare pe Facebook.