Potrivit unui document intrat în posesia UNU PE TROTUȘ, societatea SC Apă Canal SA plătește cel mai mic preț dintre toți beneficiarii de apă de pe Tronsonul II – Stația de tratare Cărăboaia.

dscn0001Societatea omului de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu cumpără metrul cub de apă potabilă cu prețul de 2,1 lei (fără TVA), același tarif cu care Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) vinde apa și către Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Tg. Trotuș.

Dacă SC Apă Canal SA Onești și UAT Tg. Trotuș primesc apă potabilă la prețul de 2,1 lei/mc, restul societăților comerciale de pe Tronsonul II – Stația de tratare Cărăboaia care au contract direct cu CRAB plătesc 3,47 lei/mc. Este vorba despre societățile SC Confmetalon SRL, SC Carlacton Onești, SC Occo Impex SRL Onești și SC Chimcomplex SA Borzești.

Tariful de 2,1 lei/mc este perceput celor de la SC Apă Canal SA din luna mai a anului trecut. Atunci, conducerea CRAB a decis să majoreze prețul pentru un metru cub de apă de la 1,86 lei la 2,1 lei. Precedenta modificare de preț – care a fost tot o creștere – s-a realizat în iulie 2013, când de la 1,11 lei/mc s-a ajuns la 1,86 lei/mc.