Dragoș Benea a fost ales, marți, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European. Comisia REGI este cea care va colabora cu comisarul regional pentru dezvoltare regională. Comisarul regional pentru dezvoltare va administra bine-cunoscutul POIM – programul operațional de infrastructură mare (prin intermediul căruia sunt finanțate cele mai importante proiecte în țara noastră), informează desteptarea.ro.

“DE ASTĂZI – VICE la REGI!
2 români vicepreședinți în comisia REGI!

Alături de Corina Crețu (membru al comisiei, dar fost comisar pe portofoliul dezvoltare regională), Cristian Ghinea (Renew, al doilea vice român), Mircea Hava (PPE) și ceilalți colegi europarlamentari, sper să propulsăm cât mai rapid autostrada care să lege Moldova de Transilvania, Moldova de Vestul Europei.

Comisia REGI este cea care va colabora cu comisarul regional pentru dezvoltare regională. Comisarul regional pentru dezvoltare va administra bine-cunoscutul POIM – programul operațional de infrastructură mare (prin intermediul căruia sunt finanțate cele mai importante proiecte în țara noastră).

Pentru cei care ironizează sau persiflează toți acești pași pe care îi fac alături de toți colegii mei, astfel încât Bacăul să devină placa turnantă a Moldovei, le transmit două idei mai în glumă, mai în serios:

  1. Nu eu fac centura Bacăului sau Aeroportul așa cum nu voi face nici viitoarea autostradă A13, pentru simplul motiv că nu lucrez nici pe buldozer, nici în alt sector al șantierului (jos pălăria pentru toți meseriașii de acolo).

DAR demararea și finalizarea acestor proiecte pe fonduri europene nu poate fi desprinsă – din punct de vedere politic – de PSD și eforturile guvernării PSD.

  1. Rămâne cum am stabilit: este important, întotdeauna, să ai ceva de realizat, nu numai de criticat!”, a scris pe Facebook fostul senator Dragoș Benea.