Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a emis o notificare prin care anunță sistarea furnizării serviciului de alimentare cu apă și canalizare pentru punctele de consum Tg. Trotuș și Viișoara, ca urmare a nerespectării de către Primăria Tg. Trotuș a graficului de plată stabilit conform eșalonării.

Potrivit CRAB, la data de 11 octombrie 2018, Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Tg. Trotuș avea de achitat în contul serviciului de alimentare cu apă și canalizare facturi în valoare totală de 112.883, 92 lei, dintre care 89.357, 13 lei pentru punctul de consum Tg. Trotuș și 23.526,79 lei pentru punctul de consum Viișoara.

“Având în vedere că societatea noastră a parcurs toate etapele procedurale de notificare a UAT Tg. Trotuș, cu privire la consecințele pe care le va suporta ca urmare a neplății debitelor restante, vă informăm că în data de 29.10.2018, SC CRAB SA va sista furnizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare pentru cele două puncte de consum Tg. Trotuș și Viișoara, iar reluarea furnizării serviciului de alimentare cu apă se va face cu respectarea prevederilor Legii 241/2006 – republicată”, se arată în documentul emis de CRAB.

Practic, decizia CRAB de a sista furnizarea apei în localitățile Tg. Trotuș și Viișoara vine ca urmare a faptului că Primăria Tg. Trotuș nu ar fi achitat contravaloarea ratei aferente lunii septembrie. “Ne exprimăm regretul pentru apariția acestei situații neplăcute, dar suntem nevoiți să luăm această măsură, întrucât conform eșalonării aprobate întregistrată la SC CRAB SA cu nr. 1843/06.03.2018 – nerespectată, UAT Tg. Trotuș nu a achitat contravaloarea ratei aferentă lunii septembrie 2018 în valoare de 16.261, 0005 lei”, se mai menționează în notificarea CRAB.