O femeie din comuna Itești, județul Bacău, s-a ales cu dosar penal pentru bigamie și fals în declarații, după ce angajații Direcției Publice de Evidența Persoanelor Bacău – Serviciul de Evidență a Persoanelor au descoperit că aceasta era căsătorită cu doi bărbați, lucru interzis de lege.

Femeia figura ca fiind căsătorită cu M.C.V. din 2014, fără să fie desfăcută căsătoria încheiată în anul 2001 cu S.O.I.. Inculpata, M.D., mai fusese căsătorită, din 1988 cu T.C., dar acesta a decedat în 2000. Un an mai târziu, femeia s-a căsătorit cu S.O.I., dar nu şi-a schimbat cartea de identitate şi a figurat în continuare cu numele de T, relatează zdbc.ro.

„Potrivit probelor administrate, a rezultat că, după aproximativ 2 luni de la oficializarea căsătoriei, cei doi soţi s-au despărţit în fapt. Deşi inculpata ştia că este căsătorită, în cursul lunii februarie 2014, a depus documentele la Primăria Iteşti, jud.Bacău, în vederea încheierii unei noi căsătorii cu numitul M.C.V. şi la data de 11.02.2014, a semnat declaraţia de căsătorie prin care declara pe propria răspundere că a luat la cunoştinţă de prevederile Codului penal privind bigamia, nu există nici un impediment legal pentru încheierea căsătoriei şi că a fost căsătorită”, se arată în rechizitoriu.

Potrivit sursei citate, ultimul bărbat luat de soț de femeia inculpată a aflat de căsătoria acesteia cu S.O.I. abia când au demarat cercetările penale.

Femeia a primit o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânare, sentința nefiind însă definitivă. (foto: arhivă)