Inaugurat cu mult fast (la eveniment au luat parte mai multe personalități politice ale județului, printre care președintele CJ, Sorin Brașoveanu, predecesorul acestuia, Dragoș Benea, primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, “vicele” Laura Abageru, etc.), Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Onești se poate număra printre cele mai moderne unități de acest fel din țară, deși nu toate lucrurile sunt puse la punct.

Serviciul de imagistică prin rezonanță magnetică – celebrul RMN, pe înțelesul tuturor – nu va fi funcțional mai devreme de primăvara anului viitor (este un set de proceduri care trebuie urmat, pentru mai multe detalii deschide link-ul https://unupetrotus.ro/bolnavi-in-stand-by/ ), iar medicii specialiști nu se înghesuie să vină la Onești, pentru a acoperi posturile deficitare.

poza-finalLucrările de modernizare și extindere a CPU Onești au costat circa 1,5 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Bacău, în proporție de 95 la sută, iar restul de către Consiliul Local Onești. CPU Onești a fost realizat având ca model secția de Urgențe de la Spitalul Județean Tg. Mureș, fiind avizat de secretarul de stat dr. Raed Arafat.

CPU Onești asigură asistență medicală de urgență pentru 150.000 de locuitori ai Oneștiului și ai localităților de pe Valea Trotușului.

CPU Onești ar trebui să-și deschidă porțile încă de mâine, el având deja toate avizele necesare funcționării.