Persoanele izolate la domiciliu în Onești în contextul epidemiei cu noul coronavirus sunt monitorizate zilnic de autoritățile abilitate (Poliția municipală și cea locală și DSP Bacău).

Circa 200 de oneșteni se află în acest moment în izolare la domiciliu, din cauza suspiciunilor de coronavirus.

Se fac controale permanent, pentru a verifica dacă regulile sunt respectate.

Prefectul județului, Liviu Miroșeanu, este ferm în privința persoanelor care sunt depistate că nu respectă dispozițiile în vigoare legate de izolarea la domiciliu.

“Suntem tot mai preocupați de faptul că unii cetățeni din județul nostru nu respectă măsurile adoptate la nivel central și comunicate de noi în mod frecvent.

Concret, este vorba de cetățenii care nu respectă dispozițiile privitoare la autoizolare și, de asemenea, ne referim la cei care nu înțeleg să stea acasă în situațiile în care deplasările lor nu sunt absolut necesare.

Am luat măsuri și rezultatele au început să apară. În acest sens, s-au înregistrat mai multe amenzi. De aceea, am dispus să fie acordate sancțiunile maxime. Fac, pe această cale, încă un apel către cetățenii din județul Bacău să înțeleagă că nu este o joacă.

Cuantumul amenzilor este între 10.000 și 20.000 de lei, iar, în cazuri mai grave, se poate ajunge la pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu, la capătul ședinței operative de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, care a avut ca temă centrală combaterea nerespectării dispozițiilor în vigoare legate de izolarea la domiciliu și de limitarea deplasărilor de către cetățenii județului Bacău.