Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Onești, a reclamat faptul că fetița sa de 10 ani ar fi fost agresată de un necunoscut, un bărbat care, din descrierile minorei, ar avea în jur de 45-50 de ani și ar purta părul prins în coadă. Polițiștii oneșteni au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la lipsire de libertate.

Pentru a-i feri de necazuri pe ceilalți părinți, bărbatul a făcut totul public, pe rețelele de socializare, încă de dimineață, mesajul acestuia având sute de distribuiri în mediul online.

“Bună dimineața! Dragi părinți, vreau să trag un semnal de alarmă tuturor celor ce au copii, în special fete! Aseară (n.r. – marți seara), în jurul orei 20.00, fiica mea, în vârstă de 10 ani, s-a deplasat la mătușa ei, într-un bloc vecin, la circa 300 de metri de bulevardul Oituz 30, pentru a ridica niște acte, iar la întoarcere a fost acostată de un individ în jur de 45-50 de ani, cărunt, circa 170-175 înălțime, părul prins în codiță și care i-a spus: <te-am prins, te iau acasă>. Fata, zbătându-se și țipând, a reușit să se elibereze și prin minune a fost ca în acel moment să strige și o doamnă care era pe bancă în apropiere, cu copilul. Am sunat la 112 și, în aproximativ 5 minute, poliția a venit la blocul nostru, iar apoi la 20 de minute și comisari de la Crimă Organizată pentru a lua declarații și căutarea acelui individ. Rog pe toți cei care îmi pot furniza informații despre acea persoană să îmi scrie în privat! Mulțumes!”, este mesajul postat pe Facebook de tatăl fetiței agresate.

În seara zilei de 24 septembrie, polițiștii oneșteni au fost sesizați de către un bărbat de 37 ani, cu privire la faptul că fiica minoră a fost abordată de un bărbat necunoscut, care ar fi încercat să o ia în brațe. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au purtat discuții cu minora și tatăl acesteia și au început verificările pentru stabilirea situației de fapt.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la lipsire de libertate”, ne-a declarat subcomisar Gabriela Ciobanu, din cadrul IPJ Bacău.

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoare de la unu la 7 ani. (foto: arhivă)