Un copil de 3 ani, suspect de coronavirus, a ajuns să fie purtat pe drumuri din cauza părinților, care nu au recunoscut din prima clipă că au în familie bolnavi de COVID-19. Copilul a ajuns inițial la Pediatria Spitalului Județean de Urgență Bacău, fiind ulterior transferat la spitalul din Onești, notează zdbc.ro.

„Copilul a venit cu febră mare, tuse, probleme digestive. Abia când a ajuns la consultul pediatrului, părinții au recunoscut că unchiul și bunicul sunt internați la Infecțioase. Cerem părinților să spună adevărul din două motive: unul, să ne protejăm, să împiedicăm răspândirea virusului și apoi pentru a alege un curs de tratament corect. În cazul copilului, acesta a fost transferat la Onești”, a precizat dr. Aurelia Țaga, de la Pediatria SJU Bacău, pentru zdbc.ro.

La Onești, starea de sănătate a copilului s-a îmbunătățit, iar zilele acestea urmează să apară și rezultatul testului pentru COVID-19.

“Starea lui este bună. A ținut regim și evoluează bine. A ajuns la noi după ce bunicul său a fost internat, dar a plecat din spital înainte să îi vină rezultatul testului. După ce a fost confirmat, acesta s-a întors în spital, dar între timp, intrase în contact cu membrii familiei. Mama copilului este și ea internată, dar conform protocolului, nu a fost testată, pentru că nu prezintă semne”, a declarat managerului spitalului din Onești, Gelu Nicolcea.

Tot la Onești mai este internat un bebeluș de câteva luni, suspect și el de COVID-19. (foto: arhivă)