În ultimele 72 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

La acțiuni organizate și desfășurate în acest sfârşit de săptămână, pe raza județului, au participat, zilnic, 250 de polițiști din cadrul I.P.J. Bacău, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

S-a acționat în zonele aglomerate din județ, turistice și de agrement, în zonele pietonale, târguri și piețe, centre comerciale, supermarketuri, dar și în mijloacele de transport în comun.

În total au fost verificate 420 societăți comerciale și au fost legitimate 2912 persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 1134 de autovehicule (357 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 280 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.270 lei.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție impuse. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)