Locurile de parcare aferente Pieței Agrolimentare din Onești au reprezentat mereu subiect de dispută între comercianți și cumpărători, mai ales că numărul lor este și așa insuficient.

“Piețarii” susțin că li se pare corect să elibereze acele locuri abia în momentul în care autoritățile locale le vor pune la dispoziție alte parcări. În același timp, oneștenii care își fac cumpărăturile la Piața Agroalimentară reclamă că din cauza mașinilor de marfă sunt nevoiți să-și lase mașinile uneori chiar și la sute de metri distanță.

Acest permanent conflict a fost reglementat prin modificările aduse Regulamentului privind măsurile de bună gospodărire a municipiului Onești, pe care consilierii oneșteni l-au aprobat la ultima ședință, cu amendamentul că în primă fază celor care nu respectă aceste norme le va fi aplicat un avertisment, abia după aceea urmând să fie amendați.

Așadar, începând de săptămâna trecută, STAȚIONAREA AUTOVEHICULELOR DE APROVIZIONARE MARFĂ PE LOCURILE DE PARCARE AFERENTE PIEȚEI AGROALIMENTARE ONEȘTI, CU DEPĂȘIREA TIMPULUI NECESAR OPERAȚIUNILOR DE DISTRIBUIRE A MĂRFURILOR (CU DEPĂȘIREA TIMPULUI DE 30 DE MINUTE DE STAȚIONARE) SE SANCȚIONEAZĂ CU AMENDĂ CUPRINSĂ ÎNTRE 1.000 ȘI 2.000 DE LEI, ÎN CAZUL PERSOANELOR FIZICE, ȘI ÎNTRE 1.500 ȘI 2.5000, ÎN CAZUL PERSOANELOR JURIDICE.

“Mi se pare un timp rezonabil aceste 30 de minute care li se acordă comercianților să descarce marfa și apoi să mute mașinile de acolo. Locurile de parcare în zona pieței reprezintă o mare problemă, zona este și așa foarte îngrămădită”, a apreciat un șofer oneștean.

UNU PE TROTUȘ a mai scris despre această problemă, semnalând inclusiv faptul că acolo sunt niște indicatoare rutiere care interzic parcarea mașinilor de marfă, dar de care nu se ține cont deloc.