Oneștenii nu au în oraș un McDonald’s, însă cunosc foarte bine conceptul McDrive, pe care îl aplică în aceste zile pe platoul din spatele pieței agroalimentare din oraș.

Oamenii au dat năvală să-și facă cumpărăturile de toamnă, iar cei mai chiaburi dintre ei (a se citi posesorii de mașini, dar acum cine nu are o mașină în bătătură!?), pentru a nu se mai obosi cu căratul sacilor de gogonele și alte produse care urmează să fie puse la conservat, vin cu autoturismele până în dreptul tarabelor.  

Dacă n-ar avea obiceiul de a măsura ardeii, castraveții, vinetele ori cartofii pe toate fețele înainte de a le cumpăra și n-ar fi nevoie apoi ca acestea să fie depozitate în portbagaj sau pe bancheta din spate a mașinii, în mod cert cumpărăturile ar decurge fix ca la McDonald’s, direct din șezut, de la volan.

E drept, la McDrive pe o parte se intră și pe una se iese, totul se desfășoară ordonat, nimeni nu încurcă pe nimeni, pe când la piață haosul devine cât casa, din cauza locului foarte strâmt, acolo fiind parcate și mașinile de marfă ale comercianților.

Prin urmare, nu e de mirare că mașinile ajung să rămână blocate printre tarabe, minute bune, făcând aproape imposibilă inclusiv deplasarea pietonilor.

Toamna se numără nu doar bobocii, ci și nervii.

P.S. – Pozele au fost realizate într-o zi obișnuită, din timpul săptămânii, dar adevăratul vacarm se stârnește în week-end, când oamenii sunt liberi iar platoul din spatelei pieței chiar devine neîncăpător.